Alex Mann

Oprichter
Online Coach
Contest Prep
Personal Trainer
Wijsneus
Alex Mann

Waarom mij als coach nemen?

Je vergeet tegenwoordig al snel wat belangrijk is op vlak van gezondheid. Er wordt een ton aan informatie naar je gegooid in de vorm van markante citaten die de grote (belangrijke) basisrichtlijnen compleet missen en je moet moeite doen om het bos nog te zien doorheen de bomen. Je krijgt te horen wat een ‘gezond’ en wat een ‘ongezond’ dieet is en waaruit het zou moeten bestaan. Echter is dit advies vaak overgegeneraliseerd, gedramatiseerd of nog erger: complete bullshit!

Dit is niet mijn manier van werken. Mijn coaching benadering is 100% wetenschappelijk gefundeerd. Elk principe dat ik gebruik is gefundeerd en gevalideerd door evidentie en persoonlijke ervaring.

Ik werk op een quantitatieve en berekende manier met de nadruk op het meten en weten van o.a. je calorie inname, macronutriënten, gewichten, mate van gewichtsverlies, krachtopbouw, progressie, etc. Zoals men zegt: meten is weten.

Sommigen streven naar een vetpercentage van één getal, anderen willen van hun love-handles af en nog anderen willen gewoonweg gezondere keuzes maken omtrent hun levensstijl.

Eén ding dat ik je, als coach, kan beloven is resultaat, maar geen quick fix. Sommigen zullen mijn benadering makkelijk vol te houden vinden, terwijl anderen er meer moeite mee zullen hebben, maar beiden zullen het effectief vinden. De coaching heeft maar 1 doel: maximaal resultaat zonder valse beloftes, waarbij jij aanleert hoe je dit levenslang vol kunt houden.

Een coaching relatie is naast een fysiek gegeven ook een educatief gegeven. Kennisoverdracht is fundamenteel: jij moet weten wat je doet en vooral waarom je het doet. Het is dan ook mijn doel om ervoor te zorgen dat je, naast het bereiken van je doelen, ook de manier waarop begrijpt zodat je je lichaam beter leert kennen.

Persoonlijke achtergrond

Ik startte met krachttraining als puber. Het was vooral een uitlaatklep voor frustraties die
elke puber meemaakt; welke nu zeer banaal lijken. Het eerste moment dat ik de fitnesszaak
binnenwandelde, had ik geen flauw benul van wat ik moest doen, hoe ik een fysiek moest
opbouwen of hoe de menselijke fysiologie in elkaar zat. Dus begon ik mezelf te onderrichten in sportvoeding, krachttraining en menselijke fysiologie en anatomie.

Het was die passie voor fitheid die de drijfkracht vormde om mijn kinesitherapie diploma en mijn Menselmans, Bayesian Bodybuilding, NASM Personal Training en Online Trainer certificaten te behalen. In mijn eerste jaar op de universiteit spendeerde ik al mijn vrije tijd in het opzoeken van studies rondom voeding en krachttraining.

Toen ik wetenschappelijk gegrond begon te training, bouwde ik meer spiermassa op dan alle voorgaande jaren samen. Hieruit ontstond mijn sterke passie voor wetenschappelijk onderbouwde training- en voedingsbegeleiding.

Door middel van continue, jarenlange obsessieve zelfstudie en eigen ervaringen heb ik sinds ettelijke jaren van mijn passie mijn beroep kunnen maken en ben ik gespecialiseerd in het coachen van personen die hun lichaam willen transformeren. Dit is waar “AM Coaching” in het spel kwam.

Opleidingen en ervaring
WhatsApp

Meer info aanvragen

Vraag vrijblijvend extra info aan ivm personal training. We werken graag een aanbod op maat uit naar jouw behoeften.

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Contacteer ons

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Boek een intake

Maak een afspraak door het onderstaande formulier in te vullen.